jueves, 7 de mayo de 2009

ELS DOFINS


Viuen en el mar, tenen cos de peix i son uns excel·lents nedadors. Els dofins son mamífers, com nosaltres, amb un cervell molt desenvolupat i una vida social summament complexa i diversa. Els dofins, com mamífers, tenen respiració pulmonar, pel que necessiten pujar a la superfície de l'aigua regularment, tenen sang calenta i amamanten a les seves cries. Acostumen a parir després d'uns deu mesos de gestació.


Els dofins per comunicar-se entre ells fan servir un só agut i característic. Si el voleu escoltar, només heu de clicar sobre la imatge.


Els dofins son mamífers denominats cetacis. Aquests són exclusivament aquàtics i la seva denominació prové del llatí cetus (gran animal marí) i del grec Ketus (monstre marí). Habiten principalment en els oceans però també se'ls pot trobar en llacs i rius. Existeix una gran varietat de formes i tamanys, que van des del petit dofí que quasibé no arriba al metre de llargada al que arriba als 25 metres. Entre les seves característiques podem citar el seu cos hidrodinàmic i el seu cap amb un morro allargat, ulls petits i orificis nasals alts.
El més gran dels dofins ibèrics sobrepassen els quatre metres de longitud, encara que en el Mediterrani, no acostuma a superar les tres metres i mig.
Un dels dofins més coneguts és el Dofí Mular.

1 comentario: